Groenten recept // Geschikt voor pasta, aardappel & granen
Dit recept is erg makkelijk en kun je combineren met elke
warme maaltijd. Of het nou pasta is, gepofte aardappel, rijst of andere granen.
Door er tempeh, tofu of bonen doorheen te doen, voeg je ook nog een goede bron
van eiwit toe. Het is een makkelijk recept, ideaal voor studenten en prepdagen. Of als je niet van koken houdt.
Wat heb je nodig?
♦ 1
zak roerbrakgroenten
♦ Tempeh,
tofu of bonen naar keuze
♦ Komijnzaad
♦ Paprikapoeder
♦ Kerriepoeder
♦ Chilipoeder♦ Tomatenpuree
♦ Producten
om het mee te serveren zoals granen of aardappel Edelgistvlokken
♦ Edelgistvlokken
1 ♦ Roerbak,
stoom of kook de groenten zo’n tien minuten. Roer de groenten regelmatig door.
Dit hoeft niet als je stoomt. Als je ze kookt of roerbakt, zorg dan dat je na
de tien minuten het meeste water afgiet en doe de groenten terug in de pan.
2 ♦ Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en roer ook nu regelmatig de groenten door. Snijd de tempeh alvast in blokjes of kruim het als gehakt. Gebruik je liever bonen, was ze dan goed of zorg dat je je eigen bonen op tijd gekookt hebt.
3 ♦ Voeg als laatste de tempeh, tofu of bonen toe en laat
de groenten nog zo’n tien tot vijftien minuten op laag tot middelhoog vuur
pruttelen.
Serveer de groenten met
pasta, gepofte aardappel, aardappel frietjes, rijst, quinoa, couscous of met
wat anders wat je lekker vindt. Vergeet de groenten niet te bestrooien met edelgistvlokken.
Reacties
Een reactie posten